Belföld

Gyurcsány: túl nagyok a különbségek

A külföldi nagybefektetésekhez adott állami támogatások stratégiáját megváltoztatja a kormány, nem mindenhová egyformán ad majd pénzt – mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök – aki a kormány több tagja kíséretében Miskolc középtávú terveivel ismerkedett meg és tájékozódott a város gondjairól – azt mondta: ugyanúgy, mint a családtámogatás vagy a lakástámogatás esetében, a jövőben nem mindenhová egyformán, nem mindenkinek egyenlően ad támogatást a kormány.

Az országban túl nagyok a különbségek család és család között is, régió és régió között is – hangoztatta a miniszterelnök.

Hozzátette: “megváltozik a befektetésösztönzési stratégia, és az eddig befektetésösztönzésre fordított pénzeket kifejezetten csak azokra a régiókra engedjük költeni, ahol ilyen nagy külföldi beruházásra van szükség, hogy meghúzza a helyi gazdaságot”.

Gyurcsány Ferenc megemlítette: azt mondják majd annak a harmincegynéhány befektetőnek, akikkel tárgyalnak, hogy a magyar kormány a magyar adófizetőktől beruházás közvetett támogatásához pénzt csak akkor ad, ha a beruházás ezekben a térségekben valósul meg.

Közölte: Miskolcnak még szüksége van egy-két nagy beruházásra, a kormány például 1 milliárd forinttal támogatja egy városi 50 méteres uszoda felépítését, az M30 autópálya végpontját a Bosch üzemmel összekötő, Miskolcot elkerülő út megépítésének 3 milliárd forintos tétele pedig szerepel az idei költségvetésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik