Belföld

Kósa haja égnek állt a kormányprogramtól

A kormányprogramban szereplő, önkormányzatokról szóló törvénytervezet "fércmunka" - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Debrecen fideszes polgármestere elmondta: kedden olvasta a Gyurcsány Ferenc ügyvezető és kijelölt miniszterelnök által a pártnak átküldött, önkormányzatokról szóló törvénytervezetét, “amely után a hajam az égnek állt, és megdöbbentem, hogy ilyen fércmunkát a magyar kormányfő kiad a kezéből”.

Egy nyilvánvalóan nem működő önkormányzati rendszernek az alapjai voltak ott felvázolva, egészen meghökkentő megoldásokkal – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint a megyék által elvégezendő feladatokat kellene csökkenteni. Véleménye szerint, ha meg akarják szüntetni a megyerendszert, akkor azt a kérdést mindenképpen fel kell tenni, mennyi a mai megyei önkormányzatok összadóssága.

Kósa Lajos szerint az alkotó ellenzékiséghez valamifajta bizalom is kell a két partner között. Mi csak udvariasan azt kérjük a miniszterelnök úrtól, hogy tárja fel, mikor nem mondott igazat a magyar gazdaság állapotáról – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik