Belföld

Várhegyi Attila is távozik a Fidesz irányítói stábjából

Várhegyi Attila távozik a Fidesz központi irányítói stábjából, de pártját nem akarja magára hagyni – tudta meg a Népszabadság. A politikus nem kíván beszélni a terveiről, mivel nem tartja magát közszereplőnek.

Az Orbán-kormány kulturális politikai államtitkára, Várhegyi Attila Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa volt az elmúlt tizenhat évben. A rendszerváltozás hajnalán a két család lakásproblémáit is együtt oldották meg Szolnokon. E városban Várhegyi polgármester lett, megválasztották a Fidesz választmányi elnökévé. Karrierjében az okozott törést, hogy 2002-ben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Lemondott a képviselői mandátumáról, és nem tartotta meg politikai államtitkári posztját sem a kulturális minisztériumban.

Várhegyi az utóbbi négy évben előbb pártigazgatóként, majd kampányigazgatóként dolgozott a Fidesz fizetett alkalmazottjaként. Ő irányította a Szentkirályi utcai pártközpontot, és a nagyobb események megszervezése is az ő hatáskörébe tartozott.

Várhegyi esetleges lépését az indokolhatja, hogy a költséges kampány alaposan leapasztotta a Fidesz kasszáját. A párt három-négy kampányközpontot is fenntartott, míg a többi pártnak egy is elég volt. Átszervezések és személyi leépítések várhatók. Az eddigi kommunikációs igazgató, Fekete Zoltán szerződését már nem hosszabbították meg. A hét évre bérelt Szentkirályi utcai székházból is kiköltöznek, esetleg továbbadják egy cégnek.


A FigyelőNet információi szerint Várhegyi a reklámiparban fogja folytatni tevékenységét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik