Sport

„Ez a profi pályafutásom vége” – Valter Attila csapattársának szíve nem bírja tovább

Jean Catuffe/Getty Images
Jean Catuffe/Getty Images

Végleg befejezte pályafutását az országúti kerékpáros Nathan Van Hooydonck, mivel a szíve nem bírja a megterhelést.

A Jumbo-Visma 27 éves bringás szeptember 12-én lett rosszul autóvezetés közben, amelynek következtében balesetet szenvedett és kritikus állapotban került kórházba. Rövid ideig mesterséges kómában is tartották, de szerencsére felébrebt és így azt is megtudhatta, a mellette utazó várandós felesége nem sérült meg a baleset során. Valter Attila csapattársánál szívizomproblémát diagnosztizáltak és így kénytelen volt véget vetni a profi karrierjének.

Ráébredtem, hogy nagyon szerencsés vagyok, alakulhatott volna nagyon másképp is, ha nem kapok ilyen gyorsan szakszerű segítséget. Jól vagyok, de még meg kell birkóznom a ténnyel, hogy ez a profi pályafutásom végét jelenti

– idézte a Jumbo-Visma közleménye a kerékpárost.

Van Hooydonck négy háromhetes versenyen szerepelt, a Jumbo-Visma színeiben három Grand Touron vett részt: 2021-ben a szlovén Primoz Roglic Vuelta-sikeréhez járult hozzá, tavaly és idén júliusban pedig Jonas Vingegaard Tour de France-győzelméből vette ki a részét segítőként. Utolsó profi megmérettetése a brit körverseny volt szeptember elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik