Belföld

Titkos Sólyom-Orbán találkozó

Sólyom László köztársasági elnök szombaton a Sándor-palotában fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Az ellenzéki vezető kérésére nem értesítették a sajtót – írja a Népszabadság. A köztársasági elnök sajtófőnöke szerint több titkos találkozó is volt már az elmúlt hónapokban.

A lap értesülései szerint Orbán Viktor a feltűnést kerülve, felesége Opel gépkocsijával érkezett a megbeszélésre. Wéber Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke kedden, az MTI érdeklődésére elmondta, hogy Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakával kapcsolatos kérdésekről folytatott megbeszélést Orbán Viktorral, a Fidesz -Magyar Polgári Szövetség elnökével a Sándor-palotában.

Arra a felvetésre, hogy a találkozóra miért a sajtónyilvánosság mellőzésével került sor, Wéber Ferenc elmondta: az államfőnek az elmúlt hónapokban több olyan hivatalos találkozója is volt – például a miniszterelnökkel, illetve különböző miniszterekkel -, amely nem kapott sajtónyilvánosságot.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában arra az újságírói kérdésre, hogyan kommentálja a pártelnök és a köztársasági elnök találkozóját, úgy válaszolt: “Nem tudom, hogy lehet-e kommentálni, én őszintén szólva a dolog titkosságát nem értem. Ha a köztársasági elnök és egy nagy magyar párt elnöke úgy gondolja, hogy ők konzultálni akarnak a jogalkotásról, és nyilván akkor elnök úr más pártok elnökeivel is konzultál, ebben én nem tartok kivetnivalót. De mi a fene ebben ez a nagy titok, hogy majdhogynem álszakállt kell ragasztani?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik