Belföld

Navracsics: a Fidesznek nincs titkos gazdasági programja

A parlamenti pártok frakcióvezetőinek tévébeszélgetésén Navracsics Tibor kifejtette: a Fidesznek nincs titkos gazdasági programja, csak javaslataik. Lendvai Ildikó érdeklődéssel várná a részleteket.

A Fidesz és a KDNP nem vesz részt a Napkeltében

A tévévitán részt vett Semjén Zsolt is. A KDNP frakcióvezetője a riporter kérdésére elmondta: pártja és a Fidesz nem szerepel ezentúl a Magyar televízó Napkelte című műsorában. Véleménye szerint ugyanis az elfogult, a kormánypártok agit.prop. tevékenységében vesz részt, így ők nem kívánnak ott nyilatkozni.

A Magyar Televízió Kedd 21 című műsorában az öt parlamenti párt frakcióvezetője vitázott, többek között a pártok gazdasági elképzeléseiről.

Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Magyar Nemzet keddi számára hivatkozva kifejtette: nem tartja ördögtől valónak a Fidesz reform-programját, ám nem mindenben értenek vele egyet: példaként a nyugdíjkorhatár már ebben a ciklusban történő emelését említette.

A Fidesz frakcióvezetője a vitát vezető riporter azon felvetésére, amely szerint mindenki szeretné megismerni a Fidesz gazdasági elképzeléseinek részleteit, ám ezt sehol nem találják, elmondta, pártjának nincs titkos gazdasági programja. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a Fidesznek javaslatai vannak, a kormánypártok azonban ezeket vagy lesöprik, vagy azzal vádolják az ellenzéki pártot, hogy nincsenek javaslatai.

Herényi Károly az MDF hét pontból álló programjának legfontosabb elemei között kiemelte: véleményük szerint reformra szükség van, de hatástanulmányokat kell készítni. Véleményük szerint privatizáció kell, de ellenőrzött módon és úgy, hogy abból a középosztály részesedjen. Az MDF frakcióvezetője szerint az adóreformnak is egyszerűbbnek, átláthatóbbnak, és vállalkozóbarátabbnak kéne lennie. Ugyanakkor hangsúlyozta: együttmunkálkodás, politikai konszenzus kell.

Ehhez csatlakozva Kuncze Gábor elmondta: a magyar politikának változnia kell, még mielőtt az állampolgárok változtatják meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik