Belföld

Kizárták az MSZP-ből Sipost

Kizárással büntették a politikust, aki újságírót vitt be a szocialisták zárt ülésére. Az ott született tudósítás ugyanis komoly presztízsvezteséget okozott a pártnak.

Szombaton tárgyalta az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága Sipos József szocialista politikus ügyét, aki múlt szombaton bevitte a Magyar Rádió munkatársát a zárt választmányi ülésre. Az eljárás lefolytatását a társadalompolitikai tagozat választmányi delegáltjával szemben az MSZP országos választmánya kezdeményezte az etikai bizottságnál.

A közszolgálati rádió vasárnap Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a párt országos választmányi ülésén zárt ajtók mögött elmondott beszédéből hozott nyilvánosságra részleteket, hétfőn Szekeres Imrének, az MSZP elnökhelyettesének beszédét adta közre.

A testület úgy ítélte meg, hogy a szocialista politikus megsértette a választmány szervezeti és működési szabályzatát, ezért fegyelmi eljárást indított vele szemben. Sipos József elismerte, hogy ő hívta be az újságírót a zárt ülésre, és ezzel hibát követett el. A testület az érintettek meghallgatásával lefolytatta a vizsgálatot, és többségi döntéssel Sipos József pártból való kizárása mellett döntött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik