Poszt ITT

Chuck Norris: Magyarország megkapja a hitelt

Először járt Magyarországon Chuck Norris azóta, hogy kiderült, magyar ősökkel is rendelkezik. A színész-harcművész ikon azonban a Hír24-nek azt is elmondta, titokban gyakran jár nálunk és nem pusztán a családfa rejtelmei miatt kötődik hazánkhoz. Minden nap elolvassa a rólunk szóló híreket, és irányítja is azokat. Interjú.

Mikor derült ki, hogy apai és anyai ágon is vannak magyar gyökerei?

Valahol mindig is sejtettem, hiszen nem elég, hogy láttam Gárdonyi Géza láthatatlan emberét, azt is mindig tudtam, hogy sok jó ember kis helyen is elfér, és a korsó is addig jár a kútra, amíg el nem törik. A véremben van a magyar humor, a magyar mentalitás és észjárás. Egyébként Csáktornyán éltek az őseim, de mikor meghalt Mátyás, odalett az igazság. Nemrég szereztem vissza. Nem volt könnyű.

Ez így kicsit zavaros nekem. Tudja, hogy Csáktornya ma már nem Magyarország területén van, hanem Horvátországban?

Persze, hogy tudom, de nem sokáig. Én állítom majd vissza a trianoni előtti határokat.

Hogyan?

Csak nem képzeli, hogy elárulom?

Egyeztetett már valakivel? Mondjuk hazánk politikusaival?

Nemcsák Károly hívott a minap, jó fej, kedvelem, hogy Viktor szeretne velem beszélni. Mondtam neki, keressen. Még nem keresett. Sem ő, sem más. Nem mintha szükségem lenne bátorításra, ha valamit el akarok intézni. És azt sem tudom, miért keresett volna a miniszterelnök.

Chuck Norris, aki hiányolja a Chuck24 rovatot (Fotó: Czoevek János)

Lehet, hogy az IMF-hitelről, esetleg az Európai Bizottság intelmeiről akart Önnel beszélni.

Én már tudom, hogy megkapják a magyarok a hitelt. Elővigyázatossági lesz a neve. Ugyanis készenlétben állok. Bármikor bedöntöm Európát, aztán nézhetnek, legyenek csak elővigyázatosak.

Pedig nem kéne velük ujjat húzni, sok pénzről van szó, amit akár vissza is tarthatnak. Például a négyes metrótól.

Mi van a négyes metróval? Én már utaztam vele, szerintem rendben van.

Nem fog füstölni?

A többi se füstölne, ha nem gondolnék rájuk. Én generálom a füstöt.

Kit akar ezzel megleckéztetni?

Hankiss Ágnest.

Nem értem.

Nem baj, a lényeg, hogy én mindent értek. Minden elveszett fonalat megtalálok. Magyarországon nagyon sokat kellett összegyűjtenem titokban az elmúlt 22 évben. Ebben az országban ugyanis mindenki elveszített már legalább egyet.

Akkor Walkerként, a texasi kopóként járt már nálunk korábban is?

Igen, sokszor, de csak privát kopó voltam.

Ő Kern András.

Ő az, akinek mindig leveleket kellett küldenem, igaz? Aztán meg jól előadta, hogy elfogott párat. Sosem bocsájtom meg neki.

Volt már olyan, akinek megbocsájtott?

Selmeczi Gabriellának. Pár éve egyik nap felhívtak a Tesco londoni központjából. Aztán küldtek egy felvételt. Egyszerűen nem tudtam eldönteni, ki ette meg azt a kiflit. Sosem történt még velem ilyesmi. Döntésképtelen voltam, a hölgy feladta nekem a leckét. Meg is ígértem neki, hogy egyszer még közbenjárok az érdekében. Nem véletlen, hogy ma ő a nyugdíjvédelmi kormánybiztos.

Lesz még nyugdíjunk nekünk, fiataloknak?

Nekem biztosan lesz, de el tudom intézni, hogy nektek is legyen. Egyébként is izgalomba jöttem most a 16 százalékos SZJA után. Egymásnak adják a kilincset a nők a szállodai szobám előtt. Hozzá akarok járulni a magyar népegészségügyi adatok pozitív változásához.

Annyi mindennel foglalkozik. Ha meg kéne jelölni, mit írna a neve mellé egy lexikonban?

Tényező.

Ezt már egyszer ellőtte a vezető bulvárlapunk. Havas Henriket nevezték médiatényezőnek egy cikkben. Ismeri őt?

Persze. Néha titokban helikopterrel elmegyek Kisorosziba. Én vezetem a gépet.

Van rá engedélye?

Nekem mindenhez van jogosítványom. Már a kecskeméti Mercedest is vezettem.

Hol?

A Hortobágyon. Átmentem vele a híd alatt mind a kilenc lyukon. Persze előtte még meghajtottam a puszta hetest.

Nemcsak Budapesten, hanem a Hortobágyon is jól érezte magát (Fotó: Czoevek János)

Nálunk csak a puszta ötös ismert.

És? Az ötös lottón is volt már hat találatom. Engem nem érdekelnek a számok, bár a pí utolsó számjegyével azért tisztában vagyok.

Amúgy mire költötte a nyereményét?

Én nem költök pénzt, nekem ingyen van minden. Félnek elfogadni a pénzt, ha fizetni szeretnék.

Pedig nálunk mindenért fizetni kell, drága ország vagyunk. Egy hete van hazánkban. Mire jutott ideje, mondjuk a fővárosban?

Imádom Budapestet, ő is imád engem. A hotelhez közeli japán étteremben, a Nobuban kezdtem az első napom, nagyon ízlett az étlapról a Meng Long Guojiang nevű étel. Futottam 20 kört a Margitszigeten, de nem fáradtam el. Többször is összetalálkoztam transzparensekkel felvonuló emberekkel, szimpatikusak voltak, bár egy kicsit öregek. Nick Árpád szólt, húzzam el a Combinót, ha tudom. A fogammal csináltam, emiatt a villamossínek is jobban csúsznak már, így csökkent most le a 4-es, 6-os menetideje. Vitézy Dávid már szólt, hogy kapok valami prémiumot, merthogy tanácsadóként eddig is részt vettem a BKK munkájában. Sétahajóztam az A38 hajóval, megerősítettem a Népstadion felső karéját, hogy idén is lehessen benne meccset rendezni, megsimogattam a wombatot az állatkertben és hoztam neki egy társat, nekem van otthon elég.

És a vidéki kikapcsolódás? A Hortobágyon kívül merre járt?

A Kőröshegyi-völgyhídhoz mentem el, leugrottam róla párszor. A Balaton is tetszett, hosszában úsztam át, reggel, délben meg este. Néha cikinek éreztem, így januárban, de van ilyen. Bementem egy siófoki étterembe, kellemes volt a gulyás, de mellé valami Erős Pistát vagy mit tettek elém. Azt hittem, megszakadok a nevetéstől… Egyik este buliztam is, nagyon tetszett a Csak egy tánc volt című dal. Viszont ezt a kérdést nem engedélyezem.

Honnan tudta, hogy mit akartok kérdezni?

Én mindig tudom, mit akar a másik kérdezni.

Értettem. Szóval nézett már tévét, mióta nálunk van?

Néztem, több csatornán is magamat láttam, legnagyobb megelégedésemre. Bud Spencer és Terence Hill, valamint Jackie Chan felülreprezentálását nem nagyon értettem, de hát ízlések és pofonok. Persze jobban örültem volna, ha meghívnak valahová. Egyedül Fábry hívott, de azt mondtam, a királyi tévébe csak akkor megyek, ha a Deltába hívnak úgy, hogy közben átnevezik a műsor címét Delta Kommandóra. Nem vállalták, de felajánlották, hogy szerepeljek a Haction című sorozatban. Mondtam Philipnek, hogy ne szórakozzon velem, mert ha ütközünk, ő el fog tűnni. Kétszer.

Újságot olvas?

A nyomdába küldés előtt átküldik ellenőrzésre a Népszabit meg a Nemzetet, amúgy csak online lapot, az Önökét. Egy valami nem tetszik, nincs Chuck24 rovat.

Még lehet. Meddig marad Magyarországon?

Amíg szükség van rám. Mióta itt vagyok, 300 forint alá ment az euró árfolyama. Észre fogják venni, ha már nem leszek itt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik