2012-ben várhatóan négy Pezsgő Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál is várja majd mindazokat, akik rajonganak a cikázó buborékokért és szeretnének elmélyülni a hazai és külföldi pezsgők, prosecco-k, cava-k, crémantok és champagne-ok világában.
Az italokhoz ebben az évben is a Pezsgő Világ hivatalos séfje, Csizmazia László (CAFÉ 57, Porcellino Grasso) készíti majd a kóstoló falatokat. Akik részt vettek a legutóbbi rosé esten, azok már ismerik kreatív és különleges étel párosításait és biztosan ezúttal sem fognak csalódni kreációiban.
A március 30-án, pénteken megrendezésre kerülő rendezvényen nyerspezsgők kerülnek bemutatásra, összesen hétféle. A nyerspezsgő méthode traditionelle, azaz palackban erjedt és érlelt eljárással, expedícós likőr hozzáadása nélkül készülő különlegesen száraz (brut) pezsgőkülönlegesség, mely egyre népszerűbb hazánkban is. Aki ennél többet szeretne tudni a témáról, az a Pezsgő Világ Esten bátran kérdezhet a kiállítóktól, akik örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére és mesélnek az egyes tételekről bővebben. Akkor sincs gond, ha valaki valamelyik pezsgőből egy pohárnál többet szeretne inni vagy otthonra is vinne néhány palackot a kedvencéből, a helyszínen felállított Pezsgő Világ Shopban lehetősége nyílik a vendégeknek a rendezvény ideje alatt nagyon kedvező áron vásárolni a kóstoltatott tételekből.
A dohányozni vagy szivarozni vágyók számára szivarszobát is biztosítanak a helyszínen, mely elszívó rendszerének köszönhetően tökéletesen füstmentes környezetet biztosít a pezsgőzés mellett más szenvedélyüknek is hódolni vágyó látogatóknak.
KÓSTOLÓ SOR
Chateau Vincent Fantázia Brut Nature 2005
Vilmos körte San Daniele sonkával és fonott sajttal
Antech Blanquette de Limoux Brut Nature 2009
Réteslapban sütött zöldfűszeres házi túró sós tejföllel
Francois Brut Nature 2009
Citrommal marinált branzinó filé borsó csírával és ropogós kenyér kockával
Törley Chardonay Brut 2009
Hideg borjú sült só virággal, zöld almával és házi grissinivel
Codorniu Gran Plus Ultra
Mini briós libamájjal, dióval és trópusi gyümölcs chutney-val
Chateau Vincent Extra Brut 2001
Mazsolás krémes Burbon vaníliával és citrom zselével
Mailly Grand Cru Extra Brut
Kakaóvajban sütött bundás kalács mandarinnal és kesudióval
Ára: 8500 Ft/fő
Jegyek csak elővételben kaphatók:
pezsgovilag.hu/jegyek menüpont
pezsgovilag.hu
www.facebook.com/pezsgovilag