Nagyvilág

Kitiltják a felnőtt kísérő nélkül érkező gyerekeket egy londoni plázából

Google StreetView
Google StreetView

Nem léphet be a délkelet-londoni Glades plázába az a fiatalkorú, akivel nincs legalább egy felnőtt kísérő. A korlátozás egyelőre az idei nyári szünidőre szól, és az utóbbi időben egyre megszaporodó, fiatalkorúak által elkövetett agresszív incidenseknek vennék így elejét – írja a Metro.

A London vonzáskörzetébe tartozó Bromley rendőrsége múlt héten jelentette be az új intézkedéseket, amelyek alapján a fiatalok csak felnőttekkel látogathatják a bevásárlóközpontot, emellett arcot takaró maszkban sem lehet majd belépni az épületbe. Ennek érdekében biztonsági őröket állítanak majd a bejáratokhoz, akik megtilthatják a belépést annak, aki nem felel meg az új biztonsági előírásoknak. A korlátozás jövő péntektől a brit iskolák nyári szünetével összehangolva lép majd életbe.

A rendőrségi közlemény konkrét indokot nem adott meg az intézkedésekkel kapcsolatban, azonban a helyiek szerint egyértelműen az egyre inkább elharapózó, fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása a cél. Egy ilyen jellegű incidens épp a Gladesben történt idén áprilisban: akkor egy fiatalokból álló csoport tanúsított antiszociális viselkedést a plázában, és többszöri felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak távozni. A fiatalok később összecsaptak a kiérkező rendőrökkel, a közösségi médiában felbukkanó felvételeken látszik, ahogy egy ruhaboltban verekednek velük, többen pedig biztatják őket. Végül négy rendőrt kellett kórházba szállítani, hat fiatalkorút tartóztattak le.

Nagy-Britanniában égető problémát jelentenek a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények, a fiatalokból verbuválódott bandák sok helyen tartják rettegésben a lakosságot. A statisztikák szerint csak tavaly 13 900 ezer fiatalkorú követett el bűncselekményt a szigetországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik