Szórakozás

Pintér Tibor: A lelkem mélyén mindig éreztem, hogy a lányom színésznő lesz

Pintér Janka otthagyta a jogi egyetemet, most Erdélyben tanulja a színészmesterséget.

Pintér Tibor lányával, Pintér Jankával közösen adott interjút a Meglepetésnek, ami a magazin legújabb számában jelent meg. Bár a színész és legidősebb gyereke anyja, Janza Kata elváltak, az után is nagyon jóban maradtak, és az apa végig igyekezett kivenni a részét lánya neveléséből.

Különváltunk, de azóta is egy család vagyunk, így érzelmileg mindig is közel lehettem a lányomhoz. Persze, ehhez kellett Janza Kata nem mindennapi bölcsessége és intelligenciája. Én akkoriban zöldfülű voltam, hogy mi szétmentünk, az kódolva volt. Hálás vagyok a volt feleségemnek, mert csodálatosan nevelte Jankát, akitől sosem hallottam vissza, hogy rossz szülő vagyok, pedig nem mindig voltam jó. Követtem el hibákat, és nem tudtam mindig a lányom mellett lenni, azonban az idő, amit együtt töltöttünk, csodás volt, mély beszélgetésekkel, sok kacagással, és ott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk

– nyilatkozta Pintér Tibor.

Pintér Janka hozzátette: szerinte az, hogy valaki jó apa, vagy sem, nem az együtt töltött órák mennyiségén múlik, „hanem hogy látja-e, ismeri-e a gyereke lelkét, tudja-e és foglalkozik-e azzal, hogy éppen miben vagyok”.

Apa ebből a szempontból jelesre vizsgázott. Néhány éve volt egy komoly krízisem, ami oda futott ki, hogy a jó eredményeim ellenére otthagytam a jogi egyetemet, és elkezdtem színészetet tanulni. Ezzel kapcsolatban anya mellett ő volt a legfontosabb támogatóm. Elmondta, nagyon frusztráló lehet nekem, hogy két ilyen karakteres színész mellett nőttem fel, de ideje, hogy most már megtudja a világ, ki az a Pintér Janka! Ez akkor nagyon sok erőt adott.

Pintér Janka azóta már a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen tanul, ahol elmondása szerint remek alkotógárda veszi körül, másrészt nem számít, kik a szülei. Bár nagyon büszke rájuk, nem dicsekedett el velük, arra, hogy kik ők, csak fél évvel az iskolakezdés után derült fény.

Apja azt mondja:

A lelkem mélyén mindig éreztem, hogy a lányom színésznő lesz. A vér nem válik vízzé. Igazából meg sem lepett, amikor felhívott, hogy otthagyná a jogi kart. Az első mondatom az volt, ha így érzi, akkor most azonnal tegye, és merje végre kibontakoztatni mindazt, ami benne rejlik. Nem féltem őt, mert jó karaktere van, eljátszhatja a királylányt és a boszorkányt is. Amikor eldöntötte, hogy beleáll a sorsába, azonnal biztosítottam arról, bár mi történjék is, az általam létrehozott és vezetett Nemzeti Lovas Színházban mindig tudok neki munkát adni, noha úgy érzem, erre soha nem lesz szüksége. Szerettem volna, ha úgy érzi, számíthat rám, amíg élek.

Pintér Tibor és lánya mostanában havonta egyszer tudnak találkozni, de telefonon minden nap beszélnek. Mint mondták, családjuk nagyon összetartó, mindenki jóban van mindenkivel,

Nálunk természetes, hogy Janza Kata és a jelenlegi párom, Ilyés Jenifer egy asztalnál ül a családi ünnepeken, és együtt szidják a szakállamat

– árulta el a színész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik