Sport

Kyrgios öngyilkos akart lenni, pszichiátrián ápolták

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP
Az ausztrál teniszező, Nick Kyrgios egy hamarosan megjelenő dokumentumfilmjében elárulta, hogy miután 2019-ben kikapott Rafael Nadaltól a wimbledoni tenisztorna második fordulójában, az öngyilkossággal kacérkodott, végül egy londoni pszichiátriára került.

„Őszintén azon gondolkodtam, hogy öngyilkos akarok lenni. Amikor felébredtem, és apám az ágyon ült és sírt. Ez volt a nagy ébresztő számomra. Azt mondtam: «Rendben, nem tudom ezt tovább csinálni.» Egy londoni pszichiátrián kötöttem ki” – mesélte.

Azt mondta, nem véletlenül viselt a tornán fehér karvédőt, ezzel fedte el azokat a vágásokat, amelyeket saját magának okozott.

Daniel LEAL / AFP Karvédővel a 2019-es wimbledoni tornán

Az egész karomat hegek borították. Ittam, kábítószerrel éltem, elvesztettem a kapcsolatomat a családommal, minden közeli barátomat eltoltam magamtól.

Kyrgios tavaly megnyerte az Australian Open párosát Thanasi Kokkinakisszal, egyéniben pedig bejutott a wimbledoni fináléba – ez volt élete első Grand Slam-döntője –, ahol kikapott Novak Djokovictól.

Október óta sérüléssel bajlódott, és csak a héten tért vissza, ám a stuttgarti torna első fordulójában kétszettes vereséget szenvedett kínai Vu Jipingtől.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik