Belföld

Ujhelyi: Kósa ki akarta tiltani Gyurcsányt Debrecenből

Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere ki akarja tiltani Gyurcsány Ferencet, Magyarország miniszterelnökét Debrecenből - közölte Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, aki felszólította a polgármestert, vonja vissza döntését.

“Megdöbbentő számunkra, hogy Debrecen polgármestere a város történetében sajnos nem példátlan módon ismét beavatkozott a kampányba, s kitiltott egy Gyurcsány Ferenc részvételével szervezett rendezvényt a városból” – mondta a kormánypárti politikus. Hozzátette: Debrecen fideszes vezetése megijedt Gyurcsány Ferenctől, attól, hogy nemcsak Orbán Viktor fórumára telne meg a 10 ezres nagycsarnok.

Az MSZP kampányrendezvénye március 26-án lett volna a debreceni Főnix csarnokban, amelyet februárban a Páneurópai Ifjúsági Fórum Egyesület foglalt le, majd március 3-án az MSZP területfoglalási engedélyt kért családi nap megrendezésére a csarnok környékére. A Főnix rendezvényszervező Kht. ekkor állt el a szerződéstől, a tulajdonos önkormányzatra hivatkozva, miszerint a jelzett időpontban a csarnokra az önkormányzatnak van szüksége.


„Nem értünk egyet Gyurcsány Ferenccel és az általa képviselt politikával, de a Magyar Köztársaság mindenkori miniszterelnöke Debrecen városában szívesen látott vendég, ha őszintén, egyenesen jön” – reagált Kósa Lajos polgármester.


Debrecen fideszes polgármestere szerint Huszti Csaba, a Páneurópai Ifjúsági Fórum Egyesület elnöke foglalta le a Főnix Csarnokot, és az azt működtető rendezvényszervező kht. nem tudta kideríteni, hogy milyen rendezvényre. Időközben a város egy korábbi nagy sikerű játékfesztivál megszervezését döntötte el annak érdekében, hogy olyan szegényebb családok gyermekei is meg tudják nézni a programokat, akik az előző fesztiválon anyagi okok miatt nem tudtak részt venni.  Miután a Főnix Csarnok végső soron Debrecen város tulajdona, így a város elsőbbséget élvez a helyfoglalásban, ezért a Főnix Kht. meghiúsulásra hivatkozva kezdeményezte a korábban megkötött szerződés megszüntetését.


Kósa Lajos szerint ezután „robbant a bomba”, és kiderült, hogy „a helyfoglalás csak álca”, valójában egy MSZP-rendezvényről van szó a miniszterelnök részvételével. Kósa Lajos kijelentette: természetes, hogy a város minden segítséget megad ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc az általa kinézett helyszínen megtarthassa az eltervezett programot. Közlése szerint szerdán délután egyeztetett a miniszterelnök titkárával a tervezett programról, s miután visszaigazolták, hogy a március 26-i program tartalmát tekintve MSZP-s rendezvény, a város természetesen más időpontban fogja megtartani az általa tervezett játékfesztivált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik