Belföld

Szakbizottsági nem a 14. havi nyugdíjra

Nem tartotta általános vitára alkalmasnak az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága a 14. havi nyugdíjra vonatkozó, fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslatot a testület szerdai ülésén.

Kóródi Mária (SZDSZ) azt mondta: a Fidesz politikai színjátékot folytat. Tisztában van azzal, hogy a jelenlegi kampányidőszakban erről a javaslatról már nem hozhat döntést a parlament, mégis úgy tesz, mintha ez lehetséges volna, csak a kormánypártok akadályoznák. Ez szerinte álságos magatartás, az állampolgárok megtévesztése, a politika hitelének rombolása.

Ha valóban komolyan gondolja a Fidesz a 14. havi nyugdíjat, akkor terjessze a javaslatot a megalakuló új parlament elé, amely azt érdemben vitathatja meg – tette hozzá.

Harrach Péter fideszes politikus az előterjesztők képviseletében nem fogadta el ezt az érvelést. Szerinte a jelenlegi parlament is érdemben dönthet a kérdésről. Horváth János (Fidesz) azt hangsúlyozta, hogy az Országgyűlés döntési felelőssége kampányidőszakban is fennáll, szerinte nincs olyan szabály, amely szerint jelenleg ne lehetne a 14. havi nyugdíjról általános vitát folytatni és dönteni a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik