Belföld

Deutsch-Für feljelentette Dobrev Klárát

Deutsch-Für Tamás feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Apró Piroska, Dobrev Klára és más ismeretlen személyek ellen, különösen nagy összegű adó- és társadalombiztosítási csalás és magánokirat-hamisítás miatt.

A fideszes politikus erről szerdai sajtótájékoztatóján számolt be, hangsúlyozva, hogy olyan új okiratok jutottak a birtokába, amelyek alapján fordulat állt be az úgynevezett Fittelina-ügyben.

Ismertetése szerint dokumentumokkal tudja igazolni: nem felel meg a valóságnak az, hogy a Fittelina ráépítés jogcímmel szerezte meg a Szemlőhegyi úti társasház tulajdonjogának egy részét, tehát meg kellett volna fizetniük a 26 millió forintos személyi jövedelemadót, valamint 6,6 millió forintos egészségügyi hozzájárulást.

Mint mondta, ha egy korábban már panaszelbírálás után lezárt ügyben új jogi tény és körülmény merül fel, akkor a büntetőeljárási törvény lehetőséget teremt arra, hogy új eljárás induljon.

MSZP: kidurrant Deutsch lufija

Deutsch-Für Tamás megszállottan vitatkozik a Legfőbb Ügyésszel. Eddig minden alkalommal elutasították az általa szerdán felhánytorgatott ügyben, de ő továbbra is szívósan próbálkozik – közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője. A politikus szerint egyértelműek Deutsch szándékai: a hazugságait szeretné napirenden tartani. Ebben az MSZP nem lesz partner, mivel úgy gondolják, hogy inkább az ország ügyeivel kell foglalkozni – áll szóvivő közleményében. Ez nem megy a Fidesznek Nyakó szerint, és ezzel a tehetetlenségét próbálja politikai lufifújással leplezni. Deutsch-Für lufija azonban rég kidurrant, kár vele tovább próbálkozni – írja Nyakó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik