Belföld

Dávid Ibolya vitázna

Dávid Ibolya részt venne a miniszterelnökök-vitájában. Csütörtökig nyilvánosságra hozza az MDF a fideszes fenyegetéshez hasonló eseteket.

“A Magyar Demokrata Fórumnak, mint parlamenti pártnak minden olyan vitában ott a helye, ahol Magyarország sorsáról, jövőjéről felelős vita folyik” – tette hozzá az MDF elnöke egy hétfői, békéscsabai sajtótájékoztatón. “Miután önálló párt a Magyar Demokrata Fórum, önálló programmal, egy egyébként egyedül képviselt korszerű konzervatív értékrenddel, ezért ebben a vitában is ezt szeretném képviselni” hangsúlyozta.

A Fidesz és az MDF között kibontakozott vita további fejleményeiről szóló újságírói kérdésre megismételte, amit az elmúlt hét szombatján a Fidesz elnökének levélben is megírt, hogy a kalocsai eset nem egyedi, hanem több tucat helyen történt hasonló, a választások tisztaságát súlyosan sértő visszaélés. Az MDF elnöke ezeknek a jelzéseknek a feldolgozását szerdára, legkésőbb csütörtökre ígérte. “Csütörtökön, egy sajtótájékoztató keretében nyilvánosságra hozzuk, ahogy ezt Orbán Viktor kérte” – jelentette ki Dávid Ibolya.

Pártja választási programjáról szólva kiemelte, hogy abban konzervatív gazdasági fordulatra tettek javaslatot. “Amelyik teljesítményelvű Magyarországot akar, vagyis aki többet dolgozik, az többet keressen” – szögezte le. Ennek a célnak az elérése érdekében az egyik legfontosabb elemnek az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó bevezetését nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik