Sport

Hidvégi: boldog, de most nagyon fáradt vagyok

A londoni kvalifikációs tesztversenyen megszerezte az olimpiai kvótát a lólengő Hidvégi Vid, és mellesleg bejutott a viadal döntőjébe is.

Ahogyan arról beszámoltunk, Hidvégi Vid megszerezte az olimpiai kvótát a Londonban zajló tesztviadalon, így lólengésben két magyarnak is szurkolhatunk az ötkarikás játékokon.

Hidvégi végül 20. lett egyéni összetettben, lólengésben pedig a torna döntőjébe jutott, 14.608-as pontszámmal.

“Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a kvóta, hiszen ezzel minden célkitűzést teljesítettünk. Fokozatosan haladtunk előre, lépcsőről lépcsőre, először az Eb, majd a vb jött, ahol már majdnem kvalifikáltam magam, úgyhogy elégedett vagyok edzőmmel, Laufer Bélával együtt.

A világbajnokság óta Rácz Attilával közösen készültünk, csak egymásra támaszkodhattunk, így nagyon megviselt engem is a kéztörése. Az első két szeren még éreztem ennek a hatását, de utána belejöttem a versenyzésbe. Örülök, hogy végül lovon is finálés lettem, de őszintén szólva nagyon fáradt vagyok, ez olyan év végi fáradtság, így az a célom, hogy hibátlanul megcsináljam a gyakit” – nyilatkozta a londoni olimpiai tornászküldöttség immáron második tagja.

Altorjai Sándor, a szövetség főtitkára így értékelt: “Nagyon kellemetlenül indult a verseny, hogy szegény Rácz Attila 15 perccel a bevonulás előtt eltörte a kézközépcsontját, ez mindannyiunkat nagyon megérintett, Hidvégit is. Talán ha Ráczcal közösen versenyezett volna, még jobb lehetett volna, de Vid most a biztonságra ment, és megvan az olimpiai kvóta. Amiért jöttünk, azt teljesítettük” – szólt az összegzés a sportvezetőtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik