Belföld

Feljelentés a szeméttelepi ajánlószelvények ügyében

Rendőrségi feljelentést tesz a miskolci szeméttelepen talált ajánlószelvény-másolatok ügyében - jelentette be Káli Sándor, a város polgármestere pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A Zöld Párt miskolci képviselő-jelöltje március 3-án hozta nyilvánosságra, hogy egyik ismerőse az 1998-as önkormányzati választásokra gyűjtött ajánlószelvények fénymásolatait találta meg a városi szeméttelepen. A több ezer lemásolt szelvény az MSZP különböző jelöltjeit – köztük Káli Sándort – támogatta.

Káli Sándor elmondta, hogy az ügyben vizsgálatot rendelt el. Ez megállapította, “kik voltak a hivatalban” abban az időszakban. A dolgozók döntő többsége már nincs az önkormányzatnál, ezért a felelősség kérdése sem tisztázható. Hozzátette, hogy 1998-as szelvényekről van szó és akkor nem volt pontosan szabályozva ezek sorsa “beérkezésétől a megsemmisítésig”.

“Mindezek alapján én rendőrségi feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, visszaélés személyi adattal alapos gyanúja miatt” – jelentette be a politikus. Az ajánlószelvényeken a jelzések nem szokványosak. “Ezekre valakik előre nyomtatott betűkkel ellátott címkéket helyeztek el, majd ezt kézzel sorszámozták”. A vizsgálat álláspontja szerint “nem feltételezhető”, hogy a jelzések a nyilvántartás során keletkezhettek – közölte.

Véleménye szerint nem kizárható, hogy a szelvényekkel “valakik manipuláltak”. Hozzáfűzte, hogy akkor – 1998 őszén – már a Fidesz vezette az országot.

Csütörtökön Deutsch-Für Tamás fideszes politikus rendkívüli sajtótájékoztatón közölte, hogy pártja szerint az MSZP választási csalásra készül, s ennek bizonyítékaként a miskolci szeméttelepen talált fénymásolatokat, valamint azt említette, hogy a szolnoki MSZP-irodán számítógépes adatbázisban tárolják azok személyes adatait, akik ajánlószelvényükkel támogatták az MSZP jelöltjeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik