Belföld

MSZP: a Fidesz szervezi az „elégedetlen tömeget” Gyurcsány útjaira

Mandur László bizonyítékot mutatott be arról, hogy Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt országjáró körútjainak helyszínére a Fidesz szervezi „a spontán felháborodott tömeget".

Az MSZP birtokába került egy olyan elektronikus levél, amelyből világosan látható, hogy a Fidesz mozgatja azokat az embereket, akik síppal, dobbal, piros lappal akarják megzavarni az MSZP kormányfő-jelöltjének vidéki útját – közölte sajtótájékoztatóján a szocialista politikus. Mandur László az e-mailt bemutatva azt mondta: a levelet az esztergomi Fidesz címéről küldték el, és abban nemcsak arról értesítik a címzettet, hogy a miniszterelnök hol jár és mikor, hanem arról is, mit kell csinálni.

A levélben az olvasható, hogy Gyurcsány Ferenc mikor érkezik Esztergomba, valamint az, hogy „vérmérsékletnek megfelelően piros lap, síp, dob, egyéb magatokkal hozandó”. A kiosztott sajtóanyagban az is olvasható, hogy a levelet az esztergomi polgármesteri hivatal egyik köztisztviselője, egy Fidesz aktivista küldte szét. Csütörtökön Gyurcsány Ferencet piros lappal és síppal fogadták Esztergomban, Komárom-Esztergom megyei kampánykörútjának első állomásán.

Előzőleg az egominfo.hu internetes oldal – Botrányt szervez a Fidesz címmel – közzétett egy elektronikus levelet, amelyet „Melinda, Fidesz Esztergom” aláírással szerdán juttattak el a szerkesztőséghez. A levélben a szocialista politikus sajtóértekezletén ismertetett tüntetésre szóló felhívás volt olvasható. Mandur László közölte: arra kérik Orbán Viktort, a Fidesz elnökét tegyen azért, hogy az ilyen típusú mozgósításnak és kampánynak vége legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik