Belföld

Önálló Budapest-kampányt indított az SZDSZ

Kampány indul annak érdekében, hogy az SZDSZ erősítse pozícióit a fővárosi liberális szavazók körében – hangoztatta Kuncze Gábor. Demszky Gábor ennek kapcsán kijelentette: a 2006-os választásnak az a tétje, Budapest lesz-e ennek a régiónak a központja.

A Liberálisok Házában tartott pénteki sajtótájékoztatón a pártelnök úgy fogalmazott, hogy „a 2006-os választások tétje óriási, és a végeredményét döntően fogják befolyásolni mind a fővárosi, mind a vidéki liberálisok, vagyis a liberális szavazók. Meggyőződésem, hogy ezt a választást ők fogják eldönteni, ezért fontos nekünk, hogy elmenjenek szavazni”. Annak érdekében, hogy tovább erősítsék pozícióikat a fővárosi liberális szavazók körében, a Szabad Demokraták Szövetsége önálló Budapest-kampányt indít. A liberálisok plakátjain olyan sikeres embereket mutatnak be, akik szeretnek a fővárosban élni, és akik nem a depressziókampányban és nem Budapest utálatában hisznek – közölte.

„Optimista és bizakodó vagyok Budapest jövőjével kapcsolatban, ehhez továbbra is liberális szemléletre, és több liberális képviselőre van szükség a magyar Országgyűlésben” – hangoztatta Demszky Gábor. Ez a kormányzat felismerte: Budapest az ország gazdasági fejlődésének motorja, amely nemcsak a magyar vidéket és a kelet-európai fővárosokat utasítja maga mögé a versenyben, hanem egyes nyugat-európai nagyvárosokat is. „Ennek a választásnak az a tétje, hogy Budapest lesz-e ennek a régiónak (…) a központja” – mutatott rá, hozzátéve, hogy ezért a pozícióért Prágával, Zágrábbal, Pozsonnyal és Bukaresttel kell megvívnia Magyarországnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik