Belföld

Gyurcsány: a baloldalra rá lehet bízni az országot

Az országot rá lehet bízni a baloldalra, mert ott sorsa jó kezekben van - jelentette ki Gyurcsány Ferenc pénteken Pécsett, választási nagygyűlésen. "Biztos vagyok benne, hogy április 9-én az ország arra fog szavazni, hogy azok kormányozzák tovább Magyarországot, akik az elmúlt években azt bizonyították: nem csak a fejük, hanem a szívük is helyén van" - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy az a baloldal, amely az elmúlt években nagyon sokszor lehajtotta a fejét, azt gondolta, elég, ha magában őszinte hittel megéli baloldaliságát, az elmúlt hónapokban öntudatára ébredt, elsőként és eddig egyetlenként van programja Magyarország felemelésére.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ez a magyar baloldal kiszabadult a régi vitákból, és azt mondja, hogy soha nem a múlt, hanem a jövő pártja, s azért a jövőé, mert a jövő programja van a kezében, amely mind a tízmillió magyar ember számára a siker lehetőségét testesíti meg.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint a baloldal feladata az is, hogy megerősítse azt a közös hitet, hogy mind a tízmillió ember fontos, és ne engedjen olyan politikát, amelyben az, aki győz, ne érezze a felelősségét, hogy oltalmat nyújtson mind a tízmilliónak a határon belül és millióknak a határon kívül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik