Belföld

Vasárnap mutatják be a Fidesz programját

A Fidesz nemzeti programja és a szocialisták "egyszemélyes" programja áll egymás mellett - hangsúlyozta Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóján, amelyet bejelentette azt is, hogy pártja "A cselekvő nemzet" alcímet viselő programját a vasárnapi kongresszuson hagyja jóvá.

A Fidesz elnöke elmondta, hogy az Országépítő találkozások utolsó, hétfői fórumával lezárult a programalkotás, az elkészült dokumentumot a március 19-i országos kongresszuson hagyják jóvá, és minél több emberhez szeretnék eljuttatni.

Hangsúlyozta: a program az “új politika” felé tett első lépés, hiszen az elmúlt három évben, 2004 márciusától kezdve a Nemzeti petíció, a Nemzeti konzultáció, a Gazdasági konzultáció, a Faluparlament, valamint az Új Budapest fórumok, az Országértékelő beszélgetések és a legutóbbi fórumsorozat, az Országépítő találkozások révén a teljes nyilvánosság előtt készült, “nem homályos szobák íróasztalainál”.

Egymással szemben, illetve – üssünk meg barátságos hangot – egymás mellett áll két program, az egyik egy nemzeti program, a másik pedig, a szocialistáké egy egyszemélyes program. Van egy ember, akinek van egy programja, és van több mint hárommillió ember, akinek van egy nemzeti programja – mondta a Fidesz elnöke utalva arra, hogy az előbb felsorolt rendezvényeken és fórumsorozatokon három év alatt összesen több mint hárommillió ember véleményét hallgatták meg, illetve – mivel lehetnek átfedések – ennyiszer sikerült bevonni az embereket a programokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik