Belföld

Gyurcsány: nem vagyok vezér

A miniszterelnök azt szeretné, ha nem tekintenék vezérnek, és ha a választás arról szólna, hogy mindenki maga dönt. Gyurcsány Ferenc erről a TV2 Tények Este című műsorában beszélt hétfőn.

„Ugyanolyan napi problémáim vannak, örömeim, csalódásaim, bosszúságaim a magánéletben, nem vagyok a kiválasztott, nem vagyok a vezér” – fogalmazott a kormányfő arra a műsorvezetői felvetésre reagálva, hogy elődeinél gyakrabban tárja a nyilvánosság elé családi életét. Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatosan még elmondta: azt szeretné elérni, hogy a miniszterelnököt egynek tekintsék a sok millió polgár közül, és nem érzi indokoltnak a hatalmi tekintélytiszteletet. Hozzátette: nem tartja jónak, ha egy pártvezetőt vezérlő tábornoknak hívnak, ha bekopogtatnak a lakásokba, mert „a választás arról szól, hogy mindenki maga dönt”.

A beszélgetés során elhangzott egy olyan kérdés, amely azt firtatta, Mikola István miniszterelnök-helyettesi jelöltsége jelentheti-e azt, hogy a Fidesz a jövőben az egészségügy reformjára helyezheti a hangsúlyt. Gyurcsány Ferenc válaszában emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök korábban már elutasította az ágazat reformját. „Azt mondta, hogy nem érett a helyzet az egészségügyi reformra, ezt elég nehéz másként értelmezni” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik