Sport

„Sajnos magyar játékosokat már nem egyszerű szerezni” – bezárultak a lehetőségek a kézi NB I-be visszajutó csapat előtt

Facebook.com/eger.eszterhazy
Facebook.com/eger.eszterhazy

Egy forduló ugyan még hátra van a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság, az NB I/B küzdelmeiből, de az már eldőlt, hogy az Eger feljut az élvonalba. Illetve úgy pontosabb, hogy visszajut, mivel a tavaly kiesés után egyből sikerült megnyernie az NB I/B-t.

„Nehezen indult a szezon eleje. Az első öt fordulóban két mérkőzést is elbuktunk, azóta pedig egyet sem. Főleg az volt az erősségünk, hogy az alsó 10 csapatot relatív simán vertük oda-vissza, míg a többiek bukdácsoltak ezeken a meccseken” – nyilatkozta az M4 Sport Kézilabda Magazinjában Tóth Károly, az Eger irányítója.

Az egrieknek meg kell erősíteniük a keretüket, hogy meg tudjanak ragadni az élvonalban, de úgy tűnik, egyelőre arra van reális esély, hogy légiósokat igazoljanak le.

Sajnos magyar játékosokat már nem egyszerű szerezni, eléggé bezárultak a lehetőségek, de amennyire lehet, megpróbáljuk.

Egyértelmű, hogy külföldi játékosokkal kell majd erősíteni. Még pontosan mi sem látjuk a költségvetésünket, ezt a következő hetekben nagyon gyorsan szeretnénk kialakítani és átlátni, hogy ahhoz mérten tudjunk igazolni. A vezetésnek és a városnak az a célja, hogy egy olyan csapatot alakítsunk ki, amely ki tudja harcolni a bennmaradást” – magyarázta Tóth Edmond edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik