Belföld

Választási csalás Veszprémben

Választási csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indított eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen személy ellen - tájékoztatta a főkapitányság szóvivője.

A feljelentést a veszprémi 7. számú választókerület választási bizottsága tette, ugyanis a Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (Létalap Párt) jelöltje ajánlószelvényeinek döntő többségét nem fogadták el érvényesnek – tette hozzá Hajba Zsolt. A szóvivő elmondta: „egy balatonfűzfői fiatalember” adott le a választási irodán 821 ajánlószelvényt, amelyből 777 darab „nyilvántartásban nem szereplő adatokat tartalmaz”. A szóvivő szerint a nyomozást a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatja a rendőrség az „ismeretlen elkövetővel szemben”.

Hajba Zsolt arról nem nyilatkozott, hogy a Létalap Pártnak a veszprémi 7. választókerületben indítandó képviselő-jelöltjét a rendőrség már meghallgatta-e, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a párt vezetése „elhatárolódott az esettől és az ismeretlen elkövetőtől”. A párt közleményében – amelyet a Veszprém megyei napilapban tett közzé – kiállt a jelöltje, Molnár Gergely mellett, hangsúlyozva, hogy biztosak az ő ártatlanságában, és továbbra is a Létalap Veszprém megyei elnökének tekintik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik