Belföld

Elindult a forgalom a gázömlés után

Megszűnt a gázömlés Budapesten, a XIII. kerületi Vágány utcai Mol-benzinkút egyik gázcsonkjából, jelenleg az utómunkálatoknál tartanak. A Fővinform szerint a hiba kijavítása után elindulhatott a gépkocsi-, a villamosforgalom és a buszok is a megszokott útvonalakon járnak.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán délelőtt az MTI-nek elmondta, hogy a környék kiürítése 430 embert érintett; egy általános iskolából 150 gyereknek, a mentőszékházból 100 embernek, egy autószalonból és egy közeli irodaházból 150 dolgozónak és a töltőállomásról is 30 embernek kellett elhagynia a lezárt területet. A lakóházakból nem kellett kimenekíteni senkit.

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője a reggeli balesettel kapcsolatban korábban elmondta: egy tartálykocsi sofőrje a benzinkút föld alatti tartályába fejtette át a gázt, de a munka végeztével „elfelejtett” lecsatlakozni a főcsonkról, s elindult, így a tartály csatlakozó csonkja megsérült.

A gázömlés miatt a Hungária körutat teljes szélességben lezárták, korlátozták a villamos- és buszforgalmat, és a Vágány utca egy részét is le kellett zárni, így hatalmas dugó alakult ki a környéken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik