Belföld

Gyurcsány: különböző filozófiát képvisel az MSZP és a Fidesz

Két különböző, egymással szembenálló filozófiát képvisel az MSZP és a Fidesz Gyurcsány Ferenc szerint, aki csütörtökön Bátonyterenyén tartott fórumot. Szerinte, aki távolmarad a szavazástól, azt üzeni, fontosabb dolga van, mint egy nyugdíjemelés.

A helyi Ady Endre Művelődési Házban vastapssal fogadott kormányfő leszögezte: munkahelyet csak további beruházással, útépítéssel, vasútfejlesztéssel, a szakoktatás erősítésével lehet teremteni. Attól önmagában munkahely nem lesz, hogy valaki azt mondja, hogy 10 százalékkal csökkentem a társadalombiztosítási járulékot – mondta, és a fórum helyszínéhez legközelebbi éttermet hozta fel példaként: a Szélkakasban egyetlen pincérrel, szakáccsal, pultossal sem kell azért több, mert valaki csökkenti a társadalombiztosítási járulékot.

A miniszterelnök kijelentette: az ország problémái az építkezéssel oldódnak meg. Aki ezt akarja, annak azt kell akarnia, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány. Szerinte, aki távol marad a szavazástól, azt üzeni, nekem vannak fontosabb dolgaim, mint hogy nyugdíjat emeljek, ingyenes tankönyvet adjak, családi pótlékot emeljek.

Derültséget keltett a teremben, amikor a miniszterelnök beszéde közben leemelte a mikrofont az állványról, és megnyugtatta több száz fős hallgatóságát, hogy nem fog énekelni, majd közölte: „táncban jobb vagyok egyébként”. Úgy folytatta: „Tudják, már nem merek bolondozni, mert napokig magyarázhatom, hogy nem volt abban semmi ellenséges szándék, hogy valakinek kézcsókot adtam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik