Belföld

A Fidesznek nincs köze a hangoskodókhoz

Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hangsúlyozta, a Fidesznek semmi köze azokhoz a csoportokhoz, amelyek megzavarják a szocialisták rendezvényeit, sőt nyomatékosan kéri őket, hogy ezt ne tegyék.

Nem helyesli ezeket az akciókat, ő sem örülne neki, ha az ő beszédét zavarnák meg – jelentette ki a politikus. Kifejtette azonban, hogy ezek elkeseredett emberek helyi, spontán szerveződései. Schmitt Pál szerint „nincs abban semmi rossz”, hogy a különböző pártok szimpatizánsai elmennek a másik párt rendezvényeire.

A mi rendezvényeink nyitottak, nem hordunk oda buszokkal embereket, hogy demonstráljuk, milyen sokan vagyunk – válaszolta a Fidesz alelnöke arra a felvetésre, hogyan értékeli, hogy a szocialisták a karcagi rendezvényükre nem engedtek be mást, s jó előre elfoglalták a helyeket.

Az újságírók feltették a kérdést, miért változott meg az utolsó pillanatban a szónokok névsora, Orbán Viktor Fidesz-elnökkel együtt végül miért nem Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt beszélt az ellenzéki párt március 15-i budapesti rendezvényén. Schmitt Pál közölte: a Fidesz vezetése végül úgy döntött, megvárja, míg a hét végi kongresszus megerősíti a két személyt a pozíciójában, s aztán majd ők ketten – Orbán Viktor és Mikola István – járják az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik