Belföld

Speciális kampánycsend Szentendrén

Kétnapos, csak Szentendre térségére vonatkozó, speciális kampánycsend lesz az országgyűlési kampány idején március 18-án és 19-én. Az intézkedésre az időközi polgármester-választás miatt kerül majd sor.

A kampánycsend csak az önkormányzati választáson részt vevőkre, valamint a helyi médiára vonatkozik, az országgyűlési választásokon indulókra nem – mondta Búzás Judit, a helyi választási bizottság elnöke az MTI megkeresésére.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy „egybeesések óhatatlanul lehetnek”. Utalt arra, hogy több párt, illetve személy is érintettje lehet mindkét választásnak.

Emlékeztetett: a választási eljárási törvény értelmében a voksolást megelőző nap 0 órájától a szavazóhelyiségek bezárásáig tart a kampánycsend. A helyi választásra vonatkozó közvélemény-kutatási adatokat utoljára pénteken lehet közzétenni a választási törvény értelmében.

Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy az év végén lemondott posztjáról Miakich Gábor MSZP-s polgármester. A megüresedett posztra hárman pályáznak, ám közülük a nyertes alig fél évig lehet a város vezetője, mert ősszel országos önkormányzati választás lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik