Belföld

Navracsics nem ért egyet a petíciót aláíró fideszes képviselővel

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője nem ért egyet azzal, hogy frakciótársa, Kelemen András aláírta a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának petícióját – hangzott el Navracsics Tibortól a Magyar Televízó Nap-kelte című műsorában kedden.

Navracsics leszögezte, hogy nem ért egyet a petícióval, amely alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli, mások mellett. A frakcióvezető emellett azzal sem ért egyet, hogy Kelemen András aláírta a petíciót. Mint mondta, közölte véleményét Kelemen Andrással, de erről majd a frakcióülésen tárgyalnak.

Hangsúlyozta ugyanakkor, nem gondolja, hogy a Fidesz ezzel az alkotmányos rend megdöntésében asszisztálna, vagy bármilyen gyűlöletkampányt folytatna, hiszen az alkotmányozó nemzetgyűlés és az ideiglenes kormány – mint követelés – nem az alkotmányos rend megdöntését jelenti. Jogállamban nem elfogadhatatlan követelés az alkotmányozó nemzetgyűlés, vagy az új alkotmány, a szólásszabadságba ez belefér. Navracsics Tibor azt javasolta a pártoknak, hogy tárgyaljanak a szakértői kormány megalakulásáról.

Kelemen András fideszes országgyűlési képviselő az MTI-nek hétfőn azt mondta, a petíció aláírása előtt nem egyeztetett a Fidesszel, de ennek szükségét sem látta. „Mint országgyűlési képviselőnek jogom van eldönteni, hogy egy válsághelyzetben milyen megoldó lépéshez csatlakozom. Véleményem szerint tárgyalásos alapot kell teremteni a Kossuth téri tüntetők követeléseinek” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik