Gazdaság

Nagyot ugrott a forint

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Kedden megint nagyot erősödött a forint az euróval szemben, így a 380-as szintet kezdte tesztelni. Kérdés, hogy innen maradt-e még erő benne ahhoz, hogy akár átvigye ezt a szintet is. A befektetők elsősorban a nemzetközi hírekre figyelnek ismét, az MNB tegnap nem okozott meglepetést – írta a Portfolio.

Szerda reggel 381,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett kedd estéhez képest. Kedden a nap második felében kapcsolt rá igazán a forint miután az MNB továbbra is az óvatosságot hangsúlyozta és semmilyen komolyabb utalást nem tett a közelgő kamatcsökkentésre. A jegybank változatlanul a szigorú monetáris kondíciók mellett tett hitet, szerintük ugyanis csak így sikerülhet letörni az inflációt.

13.35-kor rögzítették, hogy fél százalékos erősödésben van a forint az euróval szemben, átvitte a 380-at felülről a jegyzés, egy euróért most 379 forint 10 fillért kell fizetni. Mai csúcspontján 379 alatt is volt a forint, egyelőre jó napja van a magyar devizának. A dollár gyengül, 1,086-nál jár a jegyzés az euróval szemben – tették hozzá.

A Napi.hu szerint is szárnyakat adott a forintnak a jegybank – a keddi lendületes forinterősödésben nem kis szerepe lehetett a jegybank kommunikációjának. Úgy tűnik, fontos prioritás lett az árfolyam stabilitása, amely az infláció visszaszorításában is fontos szerepet játszik – fogalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik