Belföld

Gyurcsány visszaállítaná a bizalmat

Gyurcsány Ferenc egyetért Sólyom Lászlóval abban, hogy a demokráciába vetett bizalmat nem szabad kockáztatni. A bizalom helyreállítása a cél – nyilatkozta a miniszterelnök az MTI-nek a Szocsiból Budapestre tartó repülőút alatt.

A miniszterelnök Sólyom László államfővel való egyetértésének adott hangot a tekintetben, hogy a demokráciába vetett bizalmat nem szabad kockáztatni. „Egyetértek az elnök úrral, hogy a demokráciába vetett bizalmat nem szabad kockáztatni. Minden törekvésem, hogy ezt a bizalmat helyreállítsuk” – nyilatkozta az MTI-nek Gyurcsány Ferenc, úton az oroszországi Szocsiból hazafelé Budapestre. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a köztársasági elnök nem tett eleget az ellenzéki pártok azon igényének, hogy lemondásra szólítsa fel a miniszterelnököt.

“A kormány, a kormánypártok szándéka és az én személyes törekvésem az, hogy szakítsunk az elmúlt tizenhat év politikai hazugságaival. A bejelentett változtatások és a további reformtervek világosan mutatják, hogy ez a kormánykoalíció, benne a baloldal cselekvően vállalta ezért a rá eső felelősséget, vállalja az érdemi változások felelősségét is” – jelentette ki a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc meggyőződése szerint „igazából ez a politika fogja helyreállítani a demokráciába vetett bizalmat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik