Sport

Csoportgyőztes a Veszprém a BL-ben

Momir Ilic (momir ilic, )
Momir Ilic (momir ilic, )

A Veszprém férfi-kézilabdacsapata hazai környezetben győzte le a CO Zagrebet 34-27-re.

Az MKB-MVM Veszprém a Löwen ellen egy hete elveszítette a hibátlan mérlegét, de szombaton hazai környezetben, a Zágráb ellen javíthattak Carlos Ortega tanítványai. Ráadásul ezen a meccsen a csoport első helyét is bebiztosíthatta magának a csapat.

Szoros csatával indult a mérkőzés, majd a Veszprém 4-4-nél gyújtotta be a rakétákat, Iváncsik Gergő 10. percben szerzett góljával már hárommal vezetett a magyar csapat (7-4). Az első felvonás második felében egyre jobban nőtt a különbség az együttesek közt, a szünetben így megnyugtató előnyben volt a Veszprém (19-11).


Momir Ilic volt a legeredményesebb a maga nyolc góljával
Fotó: MTI

A második játékrész elején a horvátok elkezdtek lefaragni a hátrányukból, a 74. percben pedig már „csak” öt volt közte (25-20). Carlos Ortega időt is kért és a jelek szerint rendet tudott tenni a fejekben, mivel a hazaiak már simán végigvitték a meccset és 34-27-re nyertek.

A Nagy Lászlót kisebb sérülés miatt nélkülöző Veszprém ezzel a sikerrel megnyerte az A csoport küzdelmeit. Mindez azt jelenti, hogy a magyar csapat a nyolcaddöntőben, valamint továbbjutás esetén a negyeddöntőben a visszavágót játszhatja majd saját közönsége előtt. A Veszprém jövő szombaton az ukrán Zaporizzsja vendégeként már tét nélkül lép pályára.

Eredmény – Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló

MKB-MVM Veszprém – CO Zagreb 34-27 (19-11)
a magyar csapat gólszerzői: Ilic 8, Dzsamali 5, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 4, Sulic 4, Gulyás 3, Ugalde 3, Rodríguez 1, Mocsai 1, Terzic 1

Az állás 1. Veszprém 17 pont/9 mérkőzés, 2. RN Löwen 14/9, 3. Celje 7/8 (214-210), 4. Zaporizzsja 7/8 (224-244), 5. Zagreb 6/9, 6. Szanktpetyerburg 1/9

A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik