Sport

A maga útját járja a Veszprém

Nagy László szerint a Veszprém egyik nagy álma teljesült a BL négyes döntőjébe jutással, de a csapat küldetése ezzel még nem ért véget.

A hétvégén Kölnben rendezik a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, melynek mezőnyében ott van a magyar bajnok MKB-MVM Veszprém együttese is. Nagy László, a csapat válogatott kiválósága szerint nem elégszik meg azzal az együttes, hogy eljutott a torna ezen szakaszába, mint mondta: Németországban is „vitézkedni” szeretne a Veszprém.

A Telekom Sporthírszolgálat azon kérdésére, hogy plusz motiváció, vagy inkább teher a győri hölgyek BL-sikere, illetve a Pick Szeged győzelme az EHF-Kupában, Nagy így felelt:

„Nem mondhatnám. Nekik is megvolt a maguk feladatuk, amit igen jól teljesítettek, és itt magasodik előttünk a magunké, aminek a megoldásában se jót, se rosszat nem jelent, hogy mi történt az elmúlt napokban. Egyszerűen azért, mert a magunk útját járjuk.”


Fotó: MTI

A 33 esztendős jobbátlövő elmondása szerint Veszprémben is bevált, hogy spanyol edző irányítja a csapatot. Mint mondta, szinte minden megváltozott Carlos Ortega érkeztével, az MKB-MVM szervezettebb, gyorsabb, fegyelmezettebb és egységesebb lett, a védekezésük pedig határozottabb.

Nagy László elárulta, hogy a csapat felkészülése jól sikerült. A Veszprém az elődöntőbeli ellenfélre, a német Kielre fókuszál, mivel a finálé az már „egy másik történet”.

„Sokan tartják esélyesnek a Barcelonát, de én is úgy gondolom, hogy a többi résztvevő is komoly játékerőt képvisel. Biztosra vehető, hogy mind a két elődöntő szoros küzdelmet hoz, nagy különbségű győzelemre senki sem számíthat. Sok függ attól, hogy melyik csapat tudta a formáját a legjobban időzíteni és a felkészülését úgy alakítani, hogy két nap alatt kétszer a legjobbját tudja hozni” – mondta Nagy László.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjét a hétvégén rendezik Kölnben. Az első elődöntőt a Veszprém vívja a Kiellel, a találkozó 15 óra 15 perckor kezdődik. A spanyol Barcelona és a német Flensburg 18 órai kezdettel csap össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik