Sport

Történelmi siker, EHF-kupát nyert a Szeged

Története első nemzetközi kupadiadalát aratva a Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda EHF Kupát, mivel a berlini négyes döntő vasárnapi fináléjában 29-28-ra győzött a Montpellier ellen.

A szombati elődöntőből a Szeged viszonylag könnyedén jutott be a fináléba, ahol a papírformának megfelelően a francia Montpellier várt a magyar csapatra.

A két együttes közül inkább a franciák számítottak esélyesnek, de a Tisza-partiak dolgát könnyítette, hogy legjobbjuk, William Accambray sérülés miatt nem léphetett pályára.

Fotó: MTI

A döntőben aztán elképesztően kemény és szoros csatát láthattunk, hiszen a különbség sosem nőtt három gólosnál nagyobbra, mégis legtöbbször a szegedieknél volt az előny.

Az utolsó öt percet 26-25-ről kezdte meg a magyar együttes, majd Zubai és Prce révén 28-25-ra is megléptek. Gajic duplájával viszont minusz egyre zárkóztak fel a franciák, végül a 60. percben már mindegy volt, hogy mindkét kapuban egyszer-egyszer kötött ki a labda.

A Szeged 29-28-ra nyerte meg a döntőt, és ezzel az EHF Kupát. A csapat legjobbja a már szombati elődöntőben is remeklő Ilyés Ferenc volt, aki hét gólt szerzett.

A magyar férfi kézilabdázás történetében a Szeged a negyedik együttes, amely győzni tudott nemzetközi európai kupasorozatban: ezt megelőzően a Bp. Honvéd 1982-ben BEK-, a Veszprém 1992-ben és 2008-ban KEK-győztes lett, a Rába Vasas ETO Győr pedig 1986-ban az IHF Kupát hódította el.

Eredmény – EHF Kupa, döntő

Pick Szeged-Montpellier (francia) 29-28 (16-14)
Berlin, 8000 néző, v.: Slave Nikolov, Gjorgji Nachevski (macedónok)

gólszerzők: Ilyés 7, Larholm 5, Ancsin 4, Mindegia, Prce 3-3, Kekezovic, Zubai, Balogh 2-2, Vranjes 1, illetve Gajic 10, Tej 4, Kavticnik, Dolenec, Gaber 3-3, Simonet, Grebille 2-2, Guigou 1
hétméteres: 4/4, illetve 4/4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik