Belföld

Megkezdődött a HÖOK tüntetése

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a Szabadság hídon fáklyás felvonulással emlékezteti a kormányt: egy hete van eltörölni a tandíjat.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Budapesti Regionális Szövetsége (HÖOK BRSZ) csütörtök este, 21 órától előre bejelentett figyelemfelkeltő fáklyás demonstrációt tart. A budapesti Szabadság hídat erre az időre a hallgatók a „Reform hídja” névre kereszteltek át.

A rendezvény apropója, hogy félidejéhez érkezett az a kéthetes határidő, amit a HÖOK adott az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, hogy kidolgozza egy törvénymódosítást, amely a felsőoktatási törvényből visszavonja a tandíjat.

A rendezvény komoly rendőri biztosítás mellett zajlik, a FigyelőNet munkatársának információi szerint már két órával a kezdés előtt 12 rendőr ácsorgott a Gellért téren. Lapunk kérdésére csupán annyit mondta: elegen lesznek. Azóta újabb erősítés érkezett. A biztonságot mutatja, hogy a hídra csak előzetes jelentkezés után lehetett belépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik