Belföld

Nagy területen lángolt a nádas Sopron és Fertőrákos térségében

Nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében – írta a katasztrófavédelem a honlapján szerda reggel.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át – közölték, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

A Katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron vármegyei szóvivője a 24.hu-nak elmondta, egyelőre nem tudják pontosan mekkora területen ég a nádas. Németh Ramóna  főtörzsőrmester közölte, az oltásban

  • 53 hivatásos tűzoltó 18 járművel,
  • valamint 7 önkéntes tűzoltó egyesület 7 járművel dolgozik a lángok megfékezésén.

Frissítünk!

Szerda délutánra eloltották a lángokat a tűzoltók Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő tó partján – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

Egy olvasónk több fotót is küldött a tűzről, ami alapján már éjjel erősen lángolt a nádas.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik