Belföld

Egy egykori fideszes képviselő is ott volt az MTV-nél

Egy volt fideszes országgyűlési képviselő, Birkás Tivadar is jelen volt hétfő éjjel a Szabadság téri eseményeknél.

Az egykori honatya ugyanakkor az MTI-nek szombaton elmondta: nem vett részt a rendbontásban, csupán szemlélője volt a történteknek. Birkás Tivadar közölte: azért szeretné tisztázni az esetet, mert számos ismerőse felhívta, hogy látta őt az MTV szákházánál hétfő éjjel készült képeken, és ő maga azt feltételezi, hogy egyes politikai erők ezt majd ki akarják használni.

A volt győri politikus, aki 1998 és 2006 között volt a Fidesz országgyűlési képviselője, állítása szerint a televízióban követette figyelemmel az eseményeket, de mivel éppen Budapesten volt, ezért úgy döntött, hogy kimegy a helyszínre.

“Amikor odaértem, már lezajlott a csata a randalírozók és a rendőrök között, benéztem a székházba is, valószínűleg akkor készülhetett a fénykép is” – tette hozzá. Mint mondta, körbenézett a székházban, majd taxival hazament.

Hangsúlyozta: a rendőrség részéről nem keresték meg, de ezen nem csodálkozik, hiszen véleménye szerint nem csinált mást, mint a helyszínen lévő tudósítók vagy egyszerű kíváncsiskodók. Kérdésre válaszolva közölte: már semmilyen tisztsége nincs a Fideszben és a választásokon sem indul.

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból Goró Oszkár 15. kerületi Fidesz-frakcióvezetőt, a Fidelitas alelnökét, akiről kiderült, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban. A Fidesz XV. kerületi elnöke azt mondta: ha Goró Oszkár mandátumot szerez az önkormányzati választáson, akkor erről le kell mondania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik