Belföld

Nem lesz ülés Orbán vagyonnyilatkozatának ügyében

Nem hív össze bizottsági ülést az Orbán-vagyonnyilatkozat ügyében Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság elnöke. „Az ügy komolyabbnak tűnik annál, hogy egy kampány témájává váljon” – mondta az elnök.

A testületi elnök közleményében tájékoztat: Orbán Viktor nem közölt új információkat a mentelmi bizottsággal Cinege úti ingatlana tavaly december 31-i állapotáról, ugyanakkor „az ügy komolyabbnak tűnik annál, hogy egy kampány témájává váljon”. Az elnök emlékeztetett arra, hogy március 31-i ülésén a mentelmi bizottság többségi határozattal felszólította Orbán Viktort, hogy a házszabálynak megfelelően válaszoljon a vagyonnyilatkozati eljárásban felvetett kérdésekre. Elsősorban arra kérte őt a bizottság, hogy a budapesti XII. kerületi Cinege úti villaegyüttes-beruházás 2005. december 31-i napnak megfelelő tényleges elkészültségi fokáról tájékoztassa a bizottságot.

A közlemény szerint Orbán Viktor képviselő válasza törvényes határidőben megérkezett. A megküldött iratokat (válaszlevél, a már korábban is megküldött tulajdoni lap, valamit a már szintén ismert hasonló tárgyú parlamenti vizsgabizottsági jegyzőkönyvek) áttanulmányozva megállapítható, hogy a válasz semmilyen új közlést nem tartalmazott. „Az érintett képviselő álláspontja szerint korábbi nyilatkozatai és a jogállási törvény szerint tett vagyonnyilatkozatai minden vagyongyarapodás törvényességét teljességgel alátámasztják” – írta Géczi József Alajos. „Az ügy komolyabbnak tűnik annál, hogy egy kampány témájává váljon” – fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy erre is tekintettel a mentelmi bizottság ülését nem hívja össze, ugyanakkor a bizottság tagjai a házszabály adta jogaikkal élve kezdeményezhetik a testület ülésezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik