Belföld

Bod Péter Ákos és Csányi Sándor is szóba került kormányfőjelöltként

Az Index információi szerint a Fideszben Csányi Sándor OTP-elnök, Bod Péter Ákos, ex MNB-elnök és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke kerültek szóba Orbán Viktor helyett miniszterelnök-jelöltnek. Csányi az FN-nel közölte: nem kíván politikus lenni.

Orbán Viktor szerdán délelőtt bejelentette, hogy a Gyurcsány-kormány leváltása érdekében hajlandó visszalépni a jövendőbeli poszttól, és feltétel nélküli együttműködést ajánlott az MDF-nek. A Fidesz konkrét jelöltre is javaslatot tett, amelyet megküldött a jelenlegi kisebbik ellenzéki pártnak.

Az Index úgy tudja, hogy a Fideszen belül eddig Bod Péter Ákos, az MDF 1989-es gazdasági programjának összeállítója, a jegybank korábbi elnöke, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója is szóba került, akit már többször említettek a kormányfői poszt aspiránsaként.

A szóba kerülő harmadik jelölt, Pokorni Zoltán említésének ellentmond Orbán Viktor kijelentése, miszerint MDF-es politikusra tettek javaslatot.

A FigyelőNet megkeresésére az OTP Bank sajtóosztályán közölték: Csányi Sándor továbbra sem kíván politikai szerepet vállalni. A befolyásos bankár korábban a Manager Magazinnak elmondta, hogy a 2006-os választásokon nem kíván részt venni. A bankár mögött álló tanácsadócsapat – köztük Stumpf István – esélytelennek látja, hogy idén tavaszra egy hiteles és eredményes harmadik erő álljon elő a két nagy párttal szemben.

A FigyelőNet megpróbálta Bod Péter Ákos is kereste telefonon, a közgazdászt azonban nem lehetett szerdán elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik