Nagyvilág

Tömegverekedés tört ki egy egy texasi üzlet kukáinál, miután több tonna romlott ételt dobtak ki

DENIS CHARLET / AFP
DENIS CHARLET / AFP

Több mint 250 ember verekedett az egyik texasi élelmiszerüzlet parkolójában azt követően, hogy ingyen élelmiszerről szóló híresztelések terjedtek el. A CNN szerint az Egyesült Államokat sújtó viharok miatt közel 400 ezer épület maradt áram nélkül az államban, köztük a H-E-B üzletlánc egyik austini boltja is. Áram nélkül nem tudták biztosítani a romlandó élelmiszerek hűtését, egy idő után kénytelen volt a boltvezetés úgy dönteni, hogy kidobják a már nem megfelelő minőségű ételeket.

A konténerekbe pakolt több tonnányi élelmiszer láttán valakinek beindulhatott a fantáziája, és „ingyen étel” szöveggel posztolta az információt. Az ingyen élelmiszer híre villámgyorsan elterjedt, és hamarosan tömegesen érkeztek az emberek az üzlethez, hogy zsákmányoljanak a kukákban található csomagokból. A tömeghisztéria akkorára duzzadt, hogy a nagy autóforgalom miatt a rendőrségnek le kellett zárnia a környéket.

Azt azonban nehezebb volt meggátolni, hogy a kukák körül tolongó emberek egymásnak essenek, és hamarosan egy közel 250 főt mozgató tömegverekedés tört ki a helyszínen. Az üzletlánc azzal próbálta megfékezni a helyzetet, hogy közleményt adott ki: a kidobott étel romlott, emberi fogyasztásra már nem alkalmas, ezért is kerültek a kukába. Hozzátették, hogy bár évente 34 millió tonna élelmiszerrel támogatnak ételbankokat és rászorulókat, a szigorú egészségügyi előírások miatt nem megfelelően tartott ételt nem adhatnak oda senkinek. Ezzel egyidejűleg olyan posztok is kezdtek terjedni, amelyek szintén arra hívják fel a figyelmet, hogy nem célszerű enni a több napja hűtetlen élelmiszerekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik