Belföld

Három új vitorlást venne az Orbán Balázs vezette vagyonkezelő alapítvány

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Január végén jelent meg a közbeszerzési értesítőben egy felhívás arról, hogy három darab új vitorlás hajót szerezne be a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC). A győztest nyílt eljárásban választanák ki, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyit költenének a hajókra – írta meg az rtl.hu.

A leírás szerint hatszemélyes hajókat szereznének be, és az is fontos, hogy ezek a World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípusok legyenek. A hajókat az MCC révfülöpi kikötőjébe kell leszállítaniuk, amit pár éve kaptak meg az államtól egy ottani kastéllyal együtt.

Az MCC elmondása szerint vitorlásoktatásra használnák a hajókat.

– Az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is. A vitorlások beszerzése a több ezer diák oktatását szolgálja. A fejlesztések célja, hogy Révfülöpi központunkban egy időben, egy turnusban akár több száz diák is táborozhasson és részt vehessen az oktatásban – válaszolták az rt.hu-nak.

Az MCC az elmúlt években több mint 400 milliárd forint értékű vagyont kapott az államtól, vezetője pedig Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik