A svájci Pringy egy üzemében már fémkarok fordítják meg az ország legismertebb sajtja, a Gruyère jókora korongjait – vette észre az Atlas Obscura.
A szürreális helyek és ötletek bemutatására mindig fogékony lap szerint az 1115 óta, tehát több mint kilencszáz éve készülő, eredetvédett sajtokat a legtöbb helyen még mindig zárt ajtók mögött, a látogatóktól elzárva készítik, a La Maison du Gruyère azonban úgy döntött, hogy nincs miért titkolózni, így egy apró múzeumot is létrehoztak, ahol a folyamat összes lépését végigkísérhetjük, sőt, akár az érlelőt épp elhagyó végeredményt is megkóstolhatjuk.
Az érlelő jelen esetben persze nem egy hagyományos pincét jelent, ahol sötét sarkú termek pókhálós polcrendszerein állnak az autókeréknyi sárga korongok, hanem egy jórészt földalatti teret, ahol