Belföld

Gyurcsány: a személyi kérdések várhatnak

Ha a kormánykoalíció megnyeri a választást, akkor előbb a kormányprogramot kell elkészíteni, és utána lehet tárgyalni személyi kérdésekről – írta internetes naplójában kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

„Hetekig nem fogom engedni, hogy személyi kérdésekről tárgyaljunk. Hetekig. Először van program, mert – tudom, túl sokszor mondták már – sok dolgunk van ebben az országban. Először pedig ezekről a feladatokról kell beszélgetnünk. Először arról állapodunk meg, hogy mit csinálunk, milyen törvényeket nyújtunk be azonnal, és amikor ez megvan, megnézzük, hogy kik ehhez a legjobb emberek” – olvasható a www.amoba.hu weboldalon.

Nem hatalmi érdekekből épül majd fel az új kormány, aszerint, hogy melyik párt mihez ragaszkodik, hanem alázatból és sok-sok munkából – tette hozzá.

A kormányfő, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kitért arra is: “a magyar baloldal sikere részben abból táplálkozik, hogy elfogadja a demokratikus tagoltság realitását, a versengő közélet szabályait, az elfogadásra épülő partnerséget. Ma ez jellemzi az MSZP és az SZDSZ kapcsolatát. E kapcsolat mögött van egy kitapintható közös felelősség, és ennek a felelősségnek volt a legegyértelműbb megnyilvánulása, hogy az első forduló előtt a szocialisták támogatóinak nem kis része tudatosan megosztotta szavazatát, hogy listán biztosítsa az SZDSZ bejutását” – írta.

Megjegyezte: ez így normális, ezt senki nem vezényelte a központból, ez belülről jött. Akkor lehet csak együttműködni, ha a szándék az elmúlt hónapok vagy évek gyakorlatából és magatartásából következik – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik