Belföld

Hiller: nem kell pótköltségvetés

Az új kormány megalakulása után szükség van a költségvetési hiány mértékét csökkentő intézkedésekre, új költségvetés megalkotására azonban nincs szükség – mondta Hiller István, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

Arra a kérdésre, hogy pótköltségvetés elfogadására sincs-e szükség, Hiller István közölte: úgy látja, kezelhető a költségvetés azokkal az intézkedésekkel, amelyek csökkentik a költségvetési hiány mértékét. „Új költségvetésre, pótköltségvetésre nem látok okot” – közölte a szocialista pártelnök.

Arra a felvetésre, hogy van-e politikai oka annak, hogy nem pénteken hozták nyilvánosságra az adatokat, az MSZP elnöke azt mondta: nem tud politikai okot emögött.

Hiller István elmondta: a második Gyurcsány-kormány megalakulása után az egyik legfontosabb teendő a költségvetési hiány rendezése lesz. Hozzátette: a kormány megalakulása után szerkezeti átalakítások várhatók, amelyek mindegyike megtalálható programjukban. Más kormányzati struktúrát, kevesebb minisztériumot, kevesebb, a minisztériumok mögött párhuzamosan működő háttérintézményt, illetve kevesebb megyei intézményt szeretnének, a bürokrácia csökkentését fogják megvalósítani – közölte a pártelnök. A politikus szerint az egészségügy szerkezeti átalakítása is kiemelten fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik