Belföld

Dávid: a családomat hagyják ki!

Az elmúlt napokban sms-ben és az interneten olyan valótlan, becsületsértő állítások, rémhírek, képtelen összesküvés-elméletek terjednek a családomról, amelyeknek forrása egyértelműen a Fidesz környezetéből kerül ki – írja közleményében Dávid Ibolya.

„Erre utal az is, hogy a különféle rágalmazó sms-ek végén mindig megtalálható a telefonszám is és a Fidesz-kampány jelszava, a Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!” – írja. A pártelnök szerint a valótlan állítások nemcsak az ő személyét, hanem más embereket, illetve Magyarország több diplomáciai testületét is – az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, az Ausztrál Nagykövetség, a Külügyminisztérium – negatív fényben tüntetik fel, „ezért arra kérem az érintetteket, hogy az igaztalan rágalmaktól ők is határolódjanak el”. Hozzátette: kéri a diplomáciai testületeket, hogy személyével és gyermekeivel kapcsolatban minden információt hozzanak nyilvánosságra – írja az MDF elnöke.

A pletykák szerint Dávid Ibolya fia külföldön kábítószerügybe keveredett, ezért utazott a pártelnök Ausztráliába, furcsa módon pont a kampány kezdetén. Hallani lehetett azt is, hogy az MSZP „kihasználva a helyzetet”, támogatta Dávid Ibolya utazását és kinttartózkodását, és segítségéről, valamint diszkréciójáról biztosította a fórum elnökét, cserébe azt kérte: ne segítse a Fideszt. Az a pletyka is terjed, hogy Dávid Ibolya férje egymilliárdos üzletet kapott az MSZP-től, gyermekeinek külföldi ösztöndíját az SZDSZ-hez közel álló Tom Lantos, az MDF-kampányt pedig a
Soros Alapítvány pénzeli. A szóbeszéd szerint tehát Dávid Ibolya „eladta magát” a szocialistáknak.

Az MDF elnöke arra kér „minden jó érzésű állampolgárt”, hogy ha hasonló rágalmakról értesül, hozza nyilvánosságra azok forrását, hogy lelepleződjenek azok a személyek, akik ezért felelősek. “Engem ilyen módszerekkel nem lehet megtörni, sőt, az elmúlt napok csak tovább erősítenek abban a hitemben, hogy szükség van egy jobbközép erőre, amelyet nem az indulatok, hanem a gondolatok irányítanak” – zárja sorait az elnökasszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik