Belföld

A külképviseleti szavazatok között 18 sérült borítékot találtak

Az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteken szétválogatta a külképviseleteken leadott szavazatokat, s ennek során 18 sérült borítékot talált - közölte az MTI-vel a bizottság elnöke.

Az OVB teljesítette azt a feladatát, hogy szelektálja a külképviseleteken leadott szavazatokat. A bizottság tagjai a területi listákra leadott szavazatokat megyék szerint válogatták szét, az egyéni választókerületi jelöltekre leadottakat pedig választókörzetek szerint – mondta Szigeti Péter. Hozzátette: jegyzőkönyvet készítettek arról a 18 borítékról, amelyet sérültnek találtak. Sérült urnát nem fedeztek fel.

Szigeti Péter korábban sajtótájékoztatón elmondta, hogy 8112 olyan személyt vettek nyilvántartásba, akik a külképviseleteken kívántak szavazni. Közülük 6849 állampolgár adta le a szavazatát a 90 külképviseleten, ezzel a részvételi arány 85 százalékos volt.

Az illetékes választókerületi szavazóköri elnökök szombaton veszik át a külföldről érkezett szavazatokat, s az ő feladatuk lesz, hogy azokat a megfelelő urnába helyezzék. Ezt követően azokat együtt dolgozzák fel az itthon leadott szavazatokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik