Belföld

Gyurcsány: egy szavazaton múlhat a kormányalakítás

A harmadik Magyar Köztársaság legszorosabb választási küzdelme áll előttünk, „lehet, hogy egyetlen egy szavazaton múlik, hogy ki alakíthat kormányt” - fogalmazott a miniszterelnök a Vörösmarty téren, az MSZP fővárosi kampányzáróján.

A miniszterelnök azt mondta, Magyarország előtt két út áll: az egyik visszavezet a múltba, a másik előre, a felemelkedéshez visz. Akik Orbán Viktort akarják, azok elmennek szavazni. Az MSZP szimpatizánsainak is el kell menni szavazni, hogy megalakulhasson a második Gyurcsány-kormány – tette hozzá. „Akarunk jobb jövőt? Akarunk demokratikusabb, nyugodtabb országot? (…) Azt akarjuk, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány? Az MSZP-re fogunk szavazni? Győzni fogunk?” – tette fel kérdéseit a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.


Gyurcsány rövid beszédében azt is hangsúlyozta, Magyarország előtt van a közös gyarapodás lehetősége, amivel élni kell. Hiller István, az MSZP elnöke a rendezvényen úgy fogalmazott: az MSZP a záloga annak, hogy Magyarországon biztonság, békesség, nyugalom és rend legyen. Beszédét követően Gyurcsány Hiller István MSZP-elnökkel és Molnár Gyulával, a szocialisták fővárosi elnökével, valamint mind a 32 fővárosi képviselőjelölttel közösen énekelte el az MSZP kampánydalát a könnyűzenei koncertekkel színesített szocialista kampányzárón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik