Kultúra

Laár András: a politika emberellenes, mert egymás ellen dolgoznak az oldalak

Cseke Csilla / MTI
Cseke Csilla / MTI
A művész a L'art pour l'art végéről is beszélt.

Hosszú interjú jelent meg Laár Andrással a HVG360 oldalán, amiben a magyarországi politika mellett a L’art pour l’art Társulatról, illetve a Laár Karinthy-gyűrűjét végül hordó Galla Miklósról is esett szó.

A nemcsak zenészként, költőként és dalszövegíróként, de buddhista tanítóként is aktív művész kijelentette: nem hisz abban, hogy bármelyik oldal különb lenne a másiknál, hiszen minden embernek van jobb oldala és bal oldala, és ezek együttműködnek.

A politikában viszont egymás ellen dolgozik a két oldal. Ez emberellenes.

– zárta le a gondolatot.

Laár arról is beszélt, hogy a L’art pour l’arttal szándékosan maradtak távol a politikától, hiszen az pillanatonként változik, a KFT-vel viszont rámutattak különböző gondolati és érzelmi furcsaságokra, amik szimbolikusan akár különböző társadalmi jelenségekre is rávetíthetők voltak.

Az 1986-ban alapított L’art pour l’artból nemrég kilépett művész a társulat végéről is beszélt: eszerint a koronavírus-járványt megelőző években már nem érezte jól magát a csapatban, a pandémiával járó szünetben pedig mindenki kitalálta, milyen irányban folytatja a jövőjét – ő például asztrológiát tanított online –, így a tagok egymástól való függősége megszűnt.

A művész hozzátette: jóval a gazdasági helyzet miatti árnövekedés, illetve a katatörvény bevezetése előtt jókora akadály került már a csapat elé, hiszen 1996-ban a nagy feszültség miatt meg kellett válniuk Galla Miklóstól, aki rövidesen híresztelni kezdte: a társulat feloszlott, így két és fél évet öltek abba, hogy visszaszerezzék a közönségüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik