Belföld

Pető: az SZDSZ-t minden előrejelzés biztos bejutónak mondja

Az SZDSZ-t minden előrejelzés biztos bejutónak mondja – jelentette ki Pető Iván, az SZDSZ ügyvivője az MTI-nek, miután ismertté váltak a közvélemény-kutatók adatai.

A liberális politikus hangsúlyozta, hogy az SZDSZ nem készített külön belső felmérést azóta, mióta lezárult a nyilvános felmérés lehetősége. Pető Iván kiemelte azt is, hogy az exitpoll-adatokat nem tartja „túlságosan praktikus dolognak most, amikor már másfél-két óra múlva megtudjuk az igazi eredményt”. Az exit pollnál nagyon kérdésessé teszi az eredményt, hogy sok a válaszmegtagadó – tette hozzá.

Mint elmondta, pártjától jó eredményt vár. Közölte: a Tárki exitpoll-felmérése által mért hat százalék „rendben lenne, meglátjuk, hogy meglesz-e annyi, akkor sem leszek csalódott, ha néhány töredékszázalékkal kevesebb lesz”. Mi azt képviseltük, hogy az SZDSZ-en múlik, hogy ki alakít kormányt – hangsúlyozta a liberális politikus.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a közvélemény-kutatások eredményeire úgy reagált: az MSZP és a Fidesz támogatottságát a kutatások mindegyike nagyjából egyenlőnek méri, az SZDSZ pedig minden kutatás szerint bejut a parlamentbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik